Egyéni látogatás | Reptérlátogatás.hu | Ferihegy, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér | Repülőtér-látogatás | Légiközlekedési Kulturális Központ | Aviation Cultural Center

Reptérlátogatás egyénileg

Érdekli a repülés világa? Kíváncsi, hogy működik egy forgalmas légikikötő? Szeretne betekinteni a kulisszák mögé? Jelentkezzen!

Találkozási pont

Találkozási pont a 2-es terminál mellett található Aeropark, az útvonalon a sárga jelölés.
Megközelítés: Aeropark.hu

Az útvonal

A repülőtér-látogatás útvonala ide kattintva érhető el.

Program

A repülőtér életét bemutató 3 órás programunk során betekintést nyerhetünk a repülőtér titkaiba, valamint lehetőség nyílik kiszállni a buszból a repülőtér bizonyos pontjain:

  • A Központi Tűzoltóbázison
  • A forgalmi előtéren, kiszolgálás alatt nem álló, parkoló repülőgépnél
  • Gurulóút vagy futópálya mellett a biztonsági sávon kívül

A kiszállások alatt szigorúan követni kell a túravezetők utasításait. A repülőtér kiemelt biztonsági szabályai miatt a programváltozás jogát fenntartjuk, amennyiben VIP járat, kényszerhelyzet illetve bármely olyan esemény adódik, amely miatt a látogatást a reptérrend szerint fel kell függeszteni.

cargolux

Túratípusok

A Repülőtérlátogatás a legnépszerűbb termékünk. Az ÚTVONAL menüpontban megtalálható a túra részletes leírása, azonban az aktuális forgalom, pályahasználat ezt befolyásolhatja. Szakavatott túravezetőink minden esetben az aktuális forgalom figyelembevételével alakítják a busz mozgását, hogy a legtöbbet fel- és leszállást, állóhelyre történő beállást, hátratolást, elgurulást mutathassuk meg, minél közelebbről. A csak óvodás vagy kisiskolás csoportoknak kínált két órás túrák kivételével a túra során több helyen is kiszállunk a buszból, hogy még közvetlenebbül érzékelhessük a repülőgépek hangját, a kerozin illatát, a leszálló gépek keltette légörvényt. A túrákon természetesen szabad fényképezni, eltekintve a túravezetők által mindig jelzett ritka kivételektől. Ezeken a túrákon, a biztonsági megfontolások, a túra időtartama és az információmennyiség miatt csak betöltött 6. életév fölött fogadhatunk gyerekeket. A gyerekek életkorát hitelt érdemlő dokumentummal igazolni kell.

Hangártúrák: tudod, hogyan zajlik a repülőgépek ápolása, karbantartása? Láttál már szétszerelt utasszállítót? Érdekel, hogyan dolgoznak a repülőgépszerelők, hogyan férnek hozzá a legkisebb, legeldugottabb rekeszekhez a fedélzeten? Megnéznéd, hogyan történik egy nagy utasszállító vagy cargogép nagyjavítása? Hangártitkok élőben, együttműködésben az Aeroplex-szel! Tarts velünk a Repülőtér az Aeroplex hangárába, ismerd meg a különleges épület kulisszatitkait. A rendhagyó túra az Aeroparkból indul, és ott ér véget. A csoport kb. 2,5 órát tölt el a karbantartóbázis létesítményeiben! Alsó korhatár: betöltött 10. életév!

Gyermekbarát túrák: havi rendszerességgel indítunk gyerekbarát túrákat is, ahol betöltött 3. életév után szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. Gyereksírás miatti panaszt ezeken a túrákon nem fogadunk el! A gyerekek életkorát hitelt érdemlő dokumentummal igazolni kell, ugyanis 3 év alatti kicsiket a repülőtér biztonsági területeire nem vihetünk be. Ezeket a túrákat a kicsikhez szabjuk, így játékosabb lesz a túravezetés is, és – biztonsági okokból – kevesebb helyen szállunk ki a buszból. A túra eleve rövidebb (2-2,5 óra), és ennek megfelelően az ára is alacsonyabb. (Kisgyerekes repülésrajongó látogatóink megértését kérjük: 3 év alatti kicsiket nem vihetünk be a repülőtér aktív forgalmi/biztonsági zónájába. Viszont az Aeroparkban nincs korhatár!)

Az Éjszakai túrák útvonala, programja megegyezik az alap-repülőtérlátogatással, azzal a különbséggel, hogy sötétben mutatjuk be a kivilágított repülőteret, pálya- és gurulóút-fényeket, a kivilágított induló és érkező repülőgépeket (amelyekből ilyenkor is sok van!). Az Éjszakai túrán a tűzóltóbázis általában nem látogatható.

Árak

Teljes árú (felnőtt) jegy Kedvezményes árú (gyermek, diák, nyugdíjas) jegy Családi jegy
Gyermekbarát túrák 3 600 Ft/fő 3 000 Ft/fő 10 300 Ft
Hangártúrák 5 500 Ft/fő 4 200 Ft/fő 15 000 Ft
Minden egyéb túratípus (3 órás programok) 4 400 Ft/fő 3 500 Ft/fő 11 500 Ft

Az árak bruttó árak, 27% ÁFÁ-t tartalmaznak.

Egyéni repülőtérlátogatás áraira vonatkozó feltételek, kedvezmények:

  • A repülőtér-látogatásra vásárolt egyéni jegyek egyúttal tartalmazzák az Aeroparkba való ingyenes belépést is.
  • Alsó korhatár családbarát túráinkra 3 év, hangártúrákra 10 év, minden más reptérlátogatás programunkra 6 év.
  • Kedvezményes árú jegy: 3 évesnél idősebb gyermekek, (általános vagy középiskolai, valamint felsőoktatási intézmény által kiállított) diákigazolvánnyal rendelkező, illetve nyugdíjas és sérült látogatóink számára.
  • Családi jegy: Kis-és nagy családok számára kedvezményes belépést biztosítunk. Családi jegy vásárlása 2 felnőtt + 2 gyermek részvétele esetén váltható ki, 2 felnőtt + 3 vagy több gyermek részvételével kiegészítő gyermek jegy ára 1000 Ft, legfeljebb 6 gyermekig. A 7. gyermek és a felett kedvezményes árú jegyet állítunk ki.
  • A reptérlátogatásra szóló jegyek online foglalási felületünkön bankkártyával vagy ajándékutalvánnyal fizethetők.

Kedvezmény repülőtéren dolgozók számára:

Budapest Airport ZRt. Polaroid csoport által kiállított belépőkártyával rendelkezők (zöld, sárga vagy fehér, arcképpel ellátott kártya) és családtagjaik számára az egyéni repülőtérlátogatások árából 20% kedvezményt biztosítunk, mely viszont többi kedvezményünkkel nem vonható össze!

Parkolás

A parkolás az Aeropark területén belül, saját parkolónkban, kizárólag a múzeum látogatói számára INGYENESEN lehetséges. Mindenki másnak, aki nem a múzeumlátogatás vagy a reptérlátogatás alatt veszi igénybe a parkolót 50.000,-Ft díjat kell fizetni. Az Aeropark parkolója a múzeum nyitvatartási idején kívül zárva van.

Különjárati buszok a 4., 5. és 6. buszparkolóba állhatnak be, személygépkocsik számára murvás parkoló van kijelölve a buszparkoló mögött.

Jelentkezés menete

Figyelem! A repülőtér szigorúan ellenőrzött objektum. A látogatáshoz, biztonsági okokból, hatósági háttérellenőrzés szükséges. Csak olyan személyeket vihetünk be a túrára, akik belépését a hatóságok előzetesen engedélyezték. Ennek következtében a látogatóknak meg kell adniuk személyes adataikat a regisztrációnál, és ugyancsak ennek következtében a regisztrációt le kell zárnunk a túrák előtt 5 munkanappal, mert ez számunkra a leadási határidő.

Figyelem! Kizárólag a foglalási rendszerből érkező jelentkezéseket tudjuk elfogadni, a facebook-on meghirdetett eseményhez csatlakozást, vagy a hozzászólásban jelzett részvételi szándékot nem. A foglaláskor megadott személyazonosító okmányát mindenképpen hozza magával, ennek hiányában a belépés a repülőtér területére nem lehetséges!

Biztonsági és egyéb szabályok

A túrákat gondosan restaurált, muzeális buszainkkal teljesítjük. Annak érdekében, hogy ezeket minél tovább megőrizzük, a buszokon vizen kívül semmi más ételt és italt nem szabad fogyasztani. E szabály tekintetében egészségügyi okokból (pl. cukorbetegség) kivételt teszünk; kérjük, ilyen esetben ezt jelezzék a túravezetőnek.Túránk során a repülőtér biztonsági szempontból kritikus területeire is belépünk majd, ezért néhány alapvető biztonsági szabályt be kell tartanunk, különös tekintettel a repülőtér területére be nem vihető, úgynevezett tiltott tárgyakra. A részletes szabályokért kattintson ide!

További kérdések

További kérdései lennének? Kérjük olvassa át a gyakran felmerülő kérdések listáját, ha esetleg nem talált választ kérdésére, írjon nekünk!