Egyéni látogatás | Reptérlátogatás.hu | Ferihegy, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér | Repülőtér-látogatás | Légiközlekedési Kulturális Központ | Aviation Cultural Center

Reptérlátogatás egyénileg

Érdekli a repülés világa? Kíváncsi, hogy működik egy forgalmas légikikötő? Szeretne betekinteni a kulisszák mögé? Jelentkezzen!

Találkozási pont

Találkozási pont a 2-es terminál mellett található Aeropark, az útvonalon a sárga jelölés.
Megközelítés: Aeropark.hu

Az útvonal

A repülőtér-látogatás útvonala ide kattintva érhető el.

Program

A repülőtér életét bemutató 3 órás programunk során betekintést nyerhetünk a repülőtér titkaiba, valamint lehetőség nyílik kiszállni a buszból a repülőtér bizonyos pontjain:

  • A Központi Tűzoltóbázison
  • A forgalmi előtéren, kiszolgálás alatt nem álló, parkoló repülőgépnél
  • Gurulóút vagy futópálya mellett a biztonsági sávon kívül

A kiszállások alatt szigorúan követni kell a túravezetők utasításait. A repülőtér kiemelt biztonsági szabályai miatt a programváltozás jogát fenntartjuk, amennyiben VIP járat, kényszerhelyzet illetve bármely olyan esemény adódik, amely miatt a látogatást a reptérrend szerint fel kell függeszteni.

cargolux

Túratípusok

A Repülőtérlátogatás a legnépszerűbb termékünk. Az ÚTVONAL menüpontban megtalálható a túra részletes leírása, azonban az aktuális forgalom, pályahasználat ezt befolyásolhatja. Szakavatott túravezetőink minden esetben az aktuális forgalom figyelembevételével alakítják a busz mozgását, hogy a legtöbbet fel- és leszállást, állóhelyre történő beállást, hátratolást, elgurulást mutathassuk meg, minél közelebbről. A csak csoportoknak kínált két órás túrák kivételével a túra során több helyen is kiszállunk a buszból, hogy még közvetlenebbül érzékelhessük a repülőgépek hangját, a kerozin illatát, a leszálló gépek keltette légörvényt. A túrákon természetesen szabad fényképezni, eltekintve a túravezetők által mindig jelzett ritka kivételektől.

A Fotós túrára azokat az igényes, amatőr vagy profi fotósokat várjuk, akiket érdekel a repülőtér, mint fotózási helyszín. Azokat, akik szeretnének szép felvételeket készíteni a reptéri életről, épületekről, különleges kiszolgáló-eszközökről és persze repülőgépekről. A túra időpontját a szép fények kialakulásához igazítjuk. Izgalmas helyszínekre visszük a fotósokat, ahol a buszból kiszállva, akár állványt használva a komponáláshoz, a szükséges időt rááldozva készíthetik el a felvételeket. A forgalom függvényében fel- és leszálló, parkoló, kiszolgálás alatt álló repülőgépeket is fogunk fotózni.

A Spotter túra is fotós túra, de itt csak repülőgépeket fényképezünk, abból viszont minél többet és minél különlegesebbeket. A spottereket elsősorban az egyes repülőgép-típusok egyedi variánsai, a Ferihegyen ritkán látható típusok vagy légitársaságok, a szokásostól eltérő repülőgép-festések motiválják. Ők is nagyon igényes és felkészült fotósok, szeretik a szép fényeket, remekül komponálnak, de a kép tárgya mindig repülőgép – számukra egy ritka repülőgép mindig fontosabb, mint például a lenyugvó nap az irányítótorony pillérei között.

Szeretnénk mindkét, egymástól jelentősen eltérő fotós igényt kielégíteni, ezért a túrák meghirdetésénél különbséget teszünk az általános fotós túrák és a speciális spotter túrák között.

Közös vonása mindkét, fotósoknak szánt túratípusnak, hogy azok, akik nem kifejezetten fotózni jönnek a repülőtérre – elsősorban a gyerekek, hozzátartozók, valamint a telefonnal, tablettel mindenütt egyet-kettőt gyorsan kattintók – általában unják ezeket a túrákat, ugyanis egy adott helyszínen kifejezetten sok időt is igényelhet a fotózás. Nekik az alap repülőtér-látogatásainkon való részvételt javasoljuk.

Az Éjszakai túrák útvonala, programja megegyezik az alap-repülőtérlátogatással, azzal a különbséggel, hogy sötétben mutatjuk be a kivilágított repülőteret, pálya- és gurulóút-fényeket, a kivilágított induló és érkező repülőgépeket (amelyekből ilyenkor is sok van!). Az Éjszakai túrán a tűzóltóbázis általában nem látogatható.

Árak

Teljes árú (felnőtt) jegy Kedvezményes árú (gyermek, diák, nyugdíjas) jegy Családi jegy
Minden túratípus (3 órás programok) 3 400 Ft/fő 2 900 Ft/fő 8 900 Ft

Az árak bruttó árak, 27% ÁFÁ-t tartalmaznak.

Egyéni repülőtérlátogatás áraira vonatkozó feltételek, kedvezmények:

  • A repülőtér-látogatásra vásárolt egyéni jegyek egyúttal tartalmazzák az Aeroparkba való ingyenes belépést is.
  • 3 éves kor alatt nem tudjuk fogadni a gyerekeket (ezért megértésüket kérjük, de a biztonsági ellenőrzés és a 3 óra hosszú túra túl nagy kihívásnak bizonyult)
  • Kedvezményes árú jegy: 3 évesnél idősebb gyermekek, (általános vagy középiskolai, valamint felsőoktatási intézmény által kiállított) diákigazolvánnyal rendelkező, illetve nyugdíjas és sérült látogatóink számára.
  • Családi jegy: Kis-és nagy családok számára kedvezményes belépést biztosítunk. Családi jegy vásárlása 2 felnőtt + 2 gyermek részvétele esetén váltható ki, 2 felnőtt + 3 vagy több gyermek részvételével kiegészítő gyermek jegy ára 1000 Ft, legfeljebb 6 gyermekig. A 7. gyermek és a felett kedvezményes árú jegyet állítunk ki.
  • A reptérlátogatásra szóló jegyek online foglalási felületünkön bankkártyával vagy ajándékutalvánnyal fizethetők.

Kedvezmény repülőtéren dolgozók számára:

Budapest Airport ZRt. Polaroid csoport által kiállított belépőkártyával rendelkezők (zöld, sárga vagy fehér, arcképpel ellátott kártya) és családtagjaik számára az egyéni repülőtérlátogatások árából 20% kedvezményt biztosítunk, mely viszont többi kedvezményünkkel nem vonható össze!

Parkolás

A parkolás az Aeropark területén belül, saját parkolónkban, kizárólag a múzeum látogatói számára INGYENESEN lehetséges. Mindenki másnak, aki nem a múzeumlátogatás vagy a reptérlátogatás alatt veszi igénybe a parkolót 50.000,-Ft díjat kell fizetni. Az Aeropark parkolója a múzeum nyitvatartási idején kívül zárva van.

Különjárati buszok a 4., 5. és 6. buszparkolóba állhatnak be, személygépkocsik számára murvás parkoló van kijelölve a buszparkoló mögött.

Jelentkezés menete

Figyelem! A repülőtér szigorúan ellenőrzött objektum. A látogatáshoz, biztonsági okokból, hatósági háttérellenőrzés szükséges. Csak olyan személyeket vihetünk be a túrára, akik belépését a hatóságok előzetesen engedélyezték. Ennek következtében a látogatóknak meg kell adniuk személyes adataikat a regisztrációnál, és ugyancsak ennek következtében a regisztrációt le kell zárnunk a túrák előtt 5 munkanappal, mert ez számunkra a leadási határidő.

01.21.
09.30
12.30
REPTERLATOGATAS
01.21.
13.30
16.30
REPTERLATOGATAS
01.28.
09.30
12.30
REPTERLATOGATAS
01.28.
13.30
16.30
REPTERLATOGATAS
02.04.
09.30
12.30
REPTERLATOGATAS
02.04.
13.30
16.30
REPTERLATOGATAS
02.11.
09.30
12.30
REPTERLATOGATAS
Ajándékutalvány vásárlás itt! Reptérlátogatás erre!

Figyelem! Kizárólag a foglalási rendszerből érkező jelentkezéseket tudjuk elfogadni, a facebook-on meghirdetett eseményhez csatlakozást, vagy a hozzászólásban jelzett részvételi szándékot nem. A foglaláskor megadott személyazonosító okmányát mindenképpen hozza magával, ennek hiányában a belépés a repülőtér területére nem lehetséges!

Biztonsági szabályok

Túránk során a repülőtér biztonsági szempontból kritikus területeire is belépünk majd, ezért néhány alapvető biztonsági szabályt be kell tartanunk, különös tekintettel a repülőtér területére be nem vihető, úgynevezett tiltott tárgyakra. A részletes szabályokért kattintson ide!

További kérdések

További kérdései lennének? Kérjük olvassa át a gyakran felmerülő kérdések listáját, ha esetleg nem talált választ kérdésére, írjon nekünk!